Я би хотів поділитися з вами інформацією про те, на що впливає кількість віеооператорів на вашому весіллі? І скільки їх повинно бути?

Час летить, весілля знімаються, монтуються, отримується безцінний досвід, з яким я хочу з Вами поділитись. За дванадцятирічну історію зйомки весіль приходилось знімати і в 1 камеру і в 2 і в 3 камери. Звичайно все це по різному впливає на кінцевий результат продукту, загалом чим більша кількість точок зйомки весілля – тим звичайно легше і на монтажі і цікавіше дивитись готовий продукт, але знімати можна звичайно ж по різному. Навіть у випадку одно камерної зйомки можна знімати так, що це буде виглядати ніби знімало кілька камер, але на привеликий жали є ризики, можливо не великі, але все ж таки є, упустити кілька секунд важливого моменту, який неможливо перезняти ще раз.

Я звертаюсь до насамперед до молодяток, які обирають собі весільного оператора і звичайно стикаються з проблемою скільки ж насправді потрібно відеооператорів на весіллі?

Прочитавши дану інформацію, набуту врезультаті великого досвіду зйомки весіль ви дізнаєтесь для чого потрібно замовляти 2 чи 3 операторів, або можливо навіть приймете рішення, що для вас це все не суттєво і вам абсолютно достатньо одного оператора у вас на весіллі.

Великою загрозою буде те, що ви зможете зробити не правелиний вибір кількості відеооператорів на весіллі через недостатню проінформованість у даному питанні, а потім будете жаліти про те, що не замовили додаткового оператора, або ж про даремно протрачені гроші на лишнього оператора.

В нас звичайно є багаторічний досвід зйомки в різну кількість камер, але мушу щиро зізнатись: можна справді навіть в одну камеру зняти дуже круто, що складатиметься відчуття, ніби знімало 2 чи три камери, але слід розуміти, що весільна зйомка буває двох типів – репортажна і постановочна. Постановочна зйомка, це такий тип, де оператор може контролювати процес, коли потрібно зупинити чи перезняти у разі необхідності, наприклад зйомка на прогулянці, чи підготовка молодят до весілля, тобто як вдягається наречений, наречена … всі ці моменти можна назвати постановочними або керованим репортажем. Всі решта події: шлюб в церкві, виїзна церемонія, бенкет, танці – там оператор може бути тільки пасивним спостерігачем і не може втручатися у саму подію, зупиняючи її чи перезнімаючи знову. Тому, у випадку зйомки в одну камеру – оператор повинен бути надзвичайно кваліфікованим, щоб відчувати момент, встигаючи знімати як основні події, так і реакції на них гостей, вихоплюючи емоції. Встигати потрібно працювати як мінімум за двох, щоб знімати у різних крупностях для показу і загального плану, щоб показати атмосферу так і крупними планами, де можна чітко роздивитись кожну людину, її емоції і переживання. Тому, якщо ви обираєте відеозйомку в 1 камеру – просто життєво необхідно подивитись весь весільний фільм а не лише короткий кліп, адже гарно зняти в 1 камеру це справді велика майстерність. Звичайно що знімати в 2 чи 3 камери значно простіше, адже, якщо оператори професіонали, вони не просто знімають з різних сторін, а  чітко між собою розприділяють задачі хто що буде знімати і за що відповідає, таким чином один оператор може знімати скажімо крупні плани, інший показувати загальну атмосферу, а третій оператор відповідатиме за реакціями рідних та близких, пролитими сльозами чи радощами, які переповнюють людей на святкуванні, ну і звичайно художні елементи зйомки весілля, щоб зробити з весільного фільму кіно. Але звичайно все це в ідеалі і трошки може впиратися в б’юджет, адже звичайно що дві камери будуть коштувати дорожче однієї, а три ще дорожче. Хоча, скажу зі свого досвіду, обираючи відеостудію – дуже пристально перегляньте їх кілька весільних фільмів а не лише кліпи, адже бувають і випадки, коли одна камера краще виглядає, ніж зйомка в 2 камери в операторів конкурентів, тут дуже важлива творча складова, талант оператора і звичайно майстерність. Тому зробіть свій правильний вибір.

Працюючи багато років на ринку, стикнувся з проблемою, що не всі пари зберігають шлюб аж до самої старості. І не малий відсоток пар через кілька років просто розпадається. Великою проблемою є те, що люди, не знають, як будувати щасливі, комфортні відносини, не розуміють, що потрібно для щастя та збереження почуттів в парі. Оскільки для нас важливо не просто відзняти весілля і його віддати, але і зробити пару хоча б чуть-чуть щасливішою. Останніх кілька років я ґрунтовно цікавився сімейними цінностями, тим, що потрібно у відносинах, як себе треба поводити, щоб зробити кохану людину щасливою і тим самим себе зробити щасливою людиною.

Тому у вас є унікальна можливість отримати АБСОЛЮТНО БЕЗКОШТОВНО цінну інформацію по відносинах у форматі відео. І якщо Ви замовите нас протягом 6 місяців, ви отримуєте ці надзвичайно цінні і потрібні знання, які я накопичував з різних джерел протягом 2-х років.

Якщо у вас планується весілля і Ви б хотіли нас замовити – зателефонуйте будь ласка за номером +380978381699 щоб дізнатись чи вільна дата Вашого весілля, або напишіть нам в групі https://www.facebook.com/freestylevideography/messages  чи на приватну сторінку https://www.facebook.com/kosarevych.volodya        Ну і долучайтесь звичайно до групи, щоб не загубити і бути в курсі всіх новинок робіт та акцій) https://www.facebook.com/freestylevideography

Отже, ви дізнались чим відрізняється зйомка одного відеооператора від кількох і зможете простіше зробити вибір, адже знаєте, на що звертати увагу при виборі. І, як бонус, абсолютно безкоштовно отримаєте відеопоради, як у сімейному житті будувати щасливі та гармонічні стосунки.